Menu
-
Damian Poleca ( 28.11.2019- 22.12.2019 )
-
Pasta
Fettuccine Alfredo – Cienkie wstążki w sosie z masła, cytryny i parmezanu27 PLN -
Deser
Dolce al caffè – Krem kawowy z mascarpone przekładany musem śliwkowym16 PLN -
Dania główne
Spezzatino con polenta – Gulasz z trzech mięs duszony w białym winie z rozmarynem podany z chrupiącą polentą39 PLN -
Pasta
Gnocchi con speck – ziemniaczane kluseczki w sosie z gorgonzoli, orzechów włoskich i speck’a31 PLN -
Przystawka
Arancini siciliani – Smażone kulki z ryżu arborio faszerowane mięsnym ragu i mozzarellą22 PLN -
Sałatka
Caprese invernale – Zimowa wersja sałatki caprese z bawolą mozzarellą, bazyliowym pesto i suszonymi pomidorami25 PLN -
Dania Główne
Pesce spada alla siciliana – Stek z miecznika po sycylijsku w sosie z pomidorów, kaparów, oliwek i orzechów pinii - dostępne od czwartku do niedzieli52 PLN -
Zupa
Carabaccia – Włoska zupa cebulowa z tymiankiem, parmezanem i grzanką16 PLN -
Pizza
Pepperoncino – gorgonzola dolce, marynowane pepperoncino , kapary28 PLN -
Pizza
Torino – orzechy laskowe, pesto z rukoli, capocollo ( dojrzewająca karkówka)29 PLN
-
Antipasti
-
Carpaccio wołowe z koprem włoskim, rukolą, skórką pomarańczową i parmezanem (*od czwartku do niedzieli)
28 PLN -
Bruschetty 3 szt : pasta z czarnych oliwek/ provolone piccante i suszony pomidor/ricotta z pesto bazyliowym
15 PLN -
Gamberi al. Limoncello – krewetki tygrysie w sosie z limoncello, selera naciowego,oraz masła z dodatkiem bagietki
27PLN -
Smażona polenta z dodatkiem prosciutto crudo z dodatkiem sosu z parmezanu
21 PLN
-
Dania Główne
-
Tagliata di manzo – plastry polędwicy wołowej smażonej na gorącym talerzu z rukolą, pomidorami i parmezanem (*od czwartku do niedzieli/tylko na miejscu)
49 PLN -
Guazzetto di gamberi - Smażone krewetki tygrysie w lekko pikantnym sosie z pomidorów, selera naciowego, kaparów i masła z dodatkiem pangrattato
39 PLN
-
Zupy
-
Pappa al Pomodoro – gęsta zupa z pomidorów, bazylii i chleba
16 PLN
-
Sałatki
-
Insalata di barbabietole - Sałatka z glazurowanego pieczonego buraka z dodatkiem szpinaku, pszenicy farro wykończona zapieczonym plastrem koziego sera
24 PLN
-
Pasta
-
Spaghetti carbonara
25PLN -
Gnocchi gorgonzola e spinaci
25 PLN -
Spaghetti cacio e pepe - Pasta z serem pecorino romano i czarnym pieprzem
22 PLN -
Spaghetti con la nduja – Pasta w sosie z suszonych pomidorów i pikantnego salami kalabryjskiego z dodatkiem czarnych oliwek
26 PLN -
Gnocchi con zucca e gamberi – Gnocchi z krewetkami w aromatycznym sosie z dyni i ricotty
31 PLN
-
Dla dzieci
-
Mini pizza z 3 wybranymi składnikami
13 PLN -
Gnocchi z sosem pomidorowym lub z masłem
13 PLN
-
Pizza
-
Diavola – sos pomidorowy, mozzarella, oliwki, salami piccante, pepperoncino
26 PLN -
Margherita - sos pomidorowy, mozzarella, świeża bazylia
21 PLN -
Parma – sos pomidorowy, mozzarella, prosciutto, rukola, parmezan
31 PLN -
Cucina Povera – sos śliwkowy, mozzarella, gorgonzola dolce, salsiccia, rozmaryn
28 PLN -
Quattro Formaggi – sos pomidorowy, mozzarella, parmigiano reggiano, pecorino romano,gorgonzola
29 PLN -
Italiana - sos pomidorowy, mozzarella, bazylia, pesto, pomidor
27 PLN -
Każdy dodatkowy składnik
3 PLN
-
Desery
-
Panna Cotta z musem z mango
15 PLN -
Tiramisu
17 PLN
-
Napoje zimne
-
Woda San Pellegrino/Acqua Panna 0,25l
6 PLN -
Coca – Cola 1 litr
11 PLN -
Coca-cola, Tonic, Sprite 0,2l
6 PLN -
Woda San Pellegrino/Acqua Panna 0,75l
10 PLN -
Sok Cappy 0,2l
6 PLN -
Santal: herbata cytrynowa, napój brzoskwiniowy z mango, napój z jabłek z witaminami C+E 0,25l
6 PLN -
Dzbanek soku
10 PLN -
San Pellegrino : Aranciata amara, Aranciata, Chinoto 0,2l
6 PLN
-
Napoje ciepłe
-
Espresso
5 PLN -
Herbata RichMont
6 PLN -
Espresso doppio
8 PLN -
Caffe Americano
7 PLN -
Caffe latte
11 PLN -
Cappuccino
9 PLN -
Espresso macchiato
7 PLN
-
Piwo
-
Kormoran Jasne, Żywe, Johannes, Koźlak Ciemne – butelka 0,5l
10 PLN -
Cornelius Pszczeniczny Bananowy – butelka 0,4l
9 PLN -
Bitburger Drive 0% - butelka 0,33l
9 PLN
-
Drodzy Goście!
-
Przy grupie 6 i więcej osób dorosłych do rachunku zostanie doliczony 10% serwis. W pozostałych przypadkach, naszą pracę pozostawiamy Waszej ocenie :-)